Skip to content
Baska Voda

Baška Voda

Makarska rivijera obuhvaća prekrasan dio južnog dijela Jadranske obale. U ovom dijelu obale kriju se mnogobrojne turističke destinacije već desetljećima prepoznate od strane turista, ali u posljednje vrijeme i domaćih gostiju.

Baška Voda je mjesto podno padina Biokova koje je poznato po predivnim plažama, bogatom turističkom ponudom i noćnim životom. U središtu grada nalazi se zanimljiv spomenik posvećen ženama koje su nekada davno prale rublje na izvorima poznatiji kao Izvor Baška Voda. Crkva Sv. Nikole još je jedna lokacija koja se ne zaobilazi,sagrađena u neoromaničkom stilu 1889.godine.

Plaže su opremljene tuševima i wc-ima te kabinama za presvlačenje.

Također treba pohvaliti i to što se na plažama nalazi wc osposobljen za osobe s invaliditetom. Malo dalje od centra Baške Vode, nekih 500m nalazi se i plaža za pse. Iznad plaže se nalazi šetnica pomoću koje se može doći do Brela i Promajne, a dobro je što sama šetnica obiluje brojnim ugostiteljskim objektima a radi cjelokupne atmosfere omiljena je ruta među turistima.
U samom centru grada se nalazi nekoliko trgovina, pekarnica i tržnica zbog čega opskrba namirnicama nije problem. Osim toga,u centru grada se nalazi i Turistička zajednica Baške Vode sa korisnim informacijama. Nedaleko od nje su smješteni i bankomati ukoliko se odlučite počastiti još nekim izletom ili večerom.

Back To Top